Також на постійній основі проводиться вдосконалення і модернізація процесів виробництва, роботи по перекваліфікації персоналу, вивчаються технологічні процеси і структура виробництва світових виробників.
Значний внесок у вдосконалення продукції вносить відділ R&D, що проводять ряд технічних новинок, а також працюють над вдосконаленням існуючої продукції.

Отримання сертифікату CECertificateofConformity від однієї з найкращих в Європі компаній сертифікації продукції TUVNORD означає високий результат якості продукції. Додатково компанія отримала сертифікат відповідності митного союзу EAC.
Величезне значення Artel надає безпеці виробленої техніки. Доказом тому можуть служити такі директиви, як 2014/35 / EU Європейського парламенту про низьковольтному обладнанні і 2014/30 / EU щодо електромагнітної сумісності всесвітньо відомої компанії по сертифікації TUVNORD. Сертифікати про відповідність видані таким категоріям продукції: міні-печікухонні плити та телевізори.

35 / EU Європейського парламенту про низьковольтному обладнанні спрямований на підвищення використання електроприладів для життя і здоров’я людей, тварин, а також майна. Наявність цього сертифікату означає, що продукція Artel при правильній інсталяції та належному використанні є абсолютно безпечною! Також згідно з директивою 2014/30 / EU побутова техніка не створює ніяких електромагнітних завад! Відповідно до директиви про електромагнітну сумісність 2014/35 / EU електроприлади та електрообладнання повинні бути спроектовані і виготовлені таким чином, щоб їх робота не створювала електромагнітних завад, здатних порушити функціонування радіо, телекомунікаційного та іншого обладнання. Крім того, такі електроприлади самі повинні бути спроможними працювати належним чином при нормальному рівні електромагнітних завад.

На заводах Artel постійно проводиться доробка технологічних процесів і дооснастка виробничих приміщень відповідно до вимог, необхідних для надання високої якості кінцевого продукту. Вносяться зміни в технологічний процес, проводиться атестація обладнання і вимірювальних приладів. Також на виробництвах Artel організована діяльність випробувальних лабораторії, з усіма необхідними етапами контролю, включаючи вхідний, міжопераційний і вихідний контроль.

Саме завдяки подібній безперервній роботі над якістю, техніка Artel завойовує гідне і заслужене місце на місцевій і світовій арені.