РОЗМІЩЕННЯ

Вирішіть, який тип холодильника найкраще підійде для вашої кухні — вбудований чи окремий (соло).

Вбудований холодильник

Вбудовані холодильники економлять місце та ідеально вписуються у загальний інтерʼєр, проте така техніка дорожча за звичайну. Також вам знадобиться спеціальна ніша, в яку буде вмонтовано холодильник.

Окремий холодильник (соло)

Сучасні холодильники у більшості випадків мають перенавішувані дверцята— обовʼязково перевірте наявність цієї функції, це допоможе вам обрати сторону відкривання і максимально комфортно розмістити техніку. Окрім того, не виникне проблем із плануванням простору, якщо у майбутньому ви вирішите зробити перестановку.

РОЗМІР

Залежно від потреб та кількості членів родини оберіть розмір холодильника:

  • міні (висота 1 — 1,5 м, ширина до 59 см) використовуються для зберігання напоїв та закусок у готелях, офісах тощо;
  • стандарт (висота 1,71 — 1,85 см, ширина 60 см) — найпопулярніші моделі для кухні середнього розміру;
  • холодильники європейського стандарту (1,86 — 2 м, ширина 60-80 см) обирають власники просторих кухонь, це ідеальний варіант для великих родин.

СИСТЕМА РОЗМОРОЖУВАННЯ

Існує три найпоширеніші типи розморожування холодильників:

  • ручний;
  • крапельний;
  • No Frost.

Холодильники з ручною системою розморожування зазвичай дешевші, проте для догляду за такою технікою вам знадобиться більше часу. Коли на стінках камери утвориться крижаний покрив товщиною 4-5 мм, потрібно вимкнути холодильник та почекати, поки лід розстане самостійно (ні в якому разі не можна відколювати ще не розталу кригу, адже ви ризикуєте пошкодити випарювач). Після остаточного розморожування злийте воду, вимийте камери та витріть їх насухо.

Крапельна система (автоматична) значно популярніша за попередню, адже вона забезпечує поступове самостійне розморожування. Іній тане безпосередньо під час роботи холодильника і невеликими краплями стікає по задній стінці камери у спеціальну ємність, з якої непомітно випаровується.

Система No Frost («без інею») взагалі не допускає утворення крижаного покриву в камері завдяки циркуляції холодного повітря. Беззаперечним плюсом такого авторозморожування є збільшений термін зберігання продуктів та їхніх смакових властивостей.

Часто холодильники поєднують два типи розморожування, наприклад, No Frost для морозильної камери і крапельна (автоматична) для холодильної, як у моделі SNAIGE RF36NG-Z1AH27R.

Система розморожування но фрост

КЛІМАТИЧНИЙ КЛАС

Для коректної роботи холодильника у тому чи іншому температурному середовищі потрібно звернути увагу на його кліматичний клас:

  • N – нормальний (normal), температура в приміщенні може варіюватися від +16 до + 32 ° С;
  • SN – субнормальний (subnormal), діапазон температур від +10 до + 32 ° С;
  • ST – субтропічний (subtropical), температура від +18 до + 38 ° С з високою відносною вологістю повітря;
  • Т – тропічний (tropical), для сухого тропічного клімату, діапазон температур від +18 до + 43 ° С.

Але частіше зустрічаються холодильники з подвійним кліматичним класом, які мають більш широкі температурні діапазони:

  • N-ST – від +16 до + 38 ° C;
  • N-T – від +16 до + 43 ° C;
  • SN-ST – від +10 до + 38 ° C;
  • SN-T – від +10 до + 43 ° C (найбільш універсальний і розповсюджений клас, рекомендований для наших широт).

ДОДАТКОВІ МОЖЛИВОСТІ

Сучасні виробники пропонують деякі розширені функції, що покращують роботу холодильника. Наприклад, режим суперзаморожування морозильної камери зручний для швидкого заморожування (до -24 ° C) великої кількості продуктів без втрати смакових якостей.

Можливість суперохоложення дозволить швидко знизити температуру напоїв або продуктів до оптимальної температури +2° C.

Режим «Відпустка» оцінять люди, які часто бувають у тривалих поїздках. Функція забезпечує постійну підтримку оптимальної температури у порожній холодильній камері, споживаючи мінімум енергії. При цьому морозильне відділення працює у звичайному режимі, зберігаючи заморожені продукти при потрібній температурі.

Юлія Білоус
спеціально для leotech.com.ua